lokalavdelning för Österåker-Östra Ryds församling, i Stockholms stift

lokalavdelning för Österåker-Östra Ryds församling, i Stockholms stift
Östra Ryds kyrka (fotograf: Jan Olov Sundström)

Sidor

onsdag 10 juli 2013

En presentation av vad Borgerligt alternativ i Österåkers pastorat står för och hur vi arbetar


Åkersberga kyrka (fotograf: Jan Olov Sundström)


Vi behövs för att utveckla Svenska kyrkan i vårt pastorat.







Borgerligt alternativ ställer upp i kyrkovalet för att ge dig ett trovärdigt alternativ. Vi har idéerna, kunskapen och viljan att leda Österåkers pastorat nästa mandatperiod.

De kristna och humanistiska idéerna och värderingarna har format samhället och utgör dess grund. Det är en tradition vi vill värna, vårda och utveckla. Familjen är en viktig grundsten i detta sammanhang.

Borgerligt alternativ är partipolitiskt obundet och företräds av kandidater med erfarenhet och engagemang för kyrkan. Vi har också en borgerlig värdegrund.

Österåkers pastorat med unika möjligheter!


I vårt pastorat finns det många utmaningar och möjligheter. Pastoratet blir ett av Sveriges största med många medlemmar och i grunden goda ekonomiska förutsättningar. Det finns mycket som kan göras bättre eller utvecklas. Det gäller inte minst att skapa ett förtroendefullt arbetsklimat som också inkluderar de frivilliga krafterna. Ett tydligt ledarskap för kyrkorådet måste etableras. 

Vår uppgift inför valet - och som förtroendevalda i kyrkan


När vi i Borgerligt alternativ går till val gör vi det utifrån den utmaning det är att ge Svenska kyrkan och inte minst vårt eget pastorat en naturlig plats i samhället. Det handlar inte bara om de mer officiella punkterna som presenteras i vårt program utan också om sådant som många människor har synpunkter på. Till exempel rätten att ordna skolavslutningar i kyrkan eller varför man inte alltid använder klassiska "Fader vår" i gudstjänsten.

Det är här vi kommer in i bilden. Det här vill vi debattera och påverka. Vi följer med i kyrklig debatt i olika media och andra sammanhang. Vi lyssnar på vad vanliga medlemmar uttrycker kring olika frågor och tankar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar