lokalavdelning för Österåker-Östra Ryds församling, i Stockholms stift

lokalavdelning för Österåker-Östra Ryds församling, i Stockholms stift
Östra Ryds kyrka (fotograf: Jan Olov Sundström)

Sidor

onsdag 9 augusti 2017

En kortfattad uppdatering:

Vi fick en bra lösning på organisationen från och med sammanläggningen med Ljusterö Kulla församling, nämligen ett pastorat vari Österåker Östra Ryd och Ljusterö Kulla församlingar ingår som självständiga enheter. Det innebär bland annat att församlingarnas namn bibehålls. Ida Hallström Åsman blir pastoratets kyrkoherde. Ida är idag kyrkoherde i Ljusterö Kulla församling.

Fler personalnyheter:
Jan Novosel har avgått som kyrkoherde i Österåker Östra Ryds församling. Någon efterträdare har ännu inte blivit utsedd.
Nina Sagovinter som är präst i förssamlingen, slutar 1 oktober för att bli stiftsadjunkt för psykiatri och själavård i Stockholms stift. Hon avskedspredikar 8 oktober.

Vägkyrkan i Östra Ryd är öppen till 13 augusti. Tyvärr är informationstavlorna på Vaxholmsvägen väldigt blygsamma och passeras i 70 – 90 km fart, beroende på från vilket håll man kommer. Ändå hittar en och annan besökare dit och belönas med en utmärkt utställning om Martin Luther och reformationen i Brahekoret.

Reformationen behandlas också på en högintressant sida på församlingens webbplats; gå in och titta på länken https://www.svenskakyrkan.se/osterakerostraryd/i-fokus.

Väl värd ett besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar