lokalavdelning för Österåker-Östra Ryds församling, i Stockholms stift

lokalavdelning för Österåker-Östra Ryds församling, i Stockholms stift
Östra Ryds kyrka (fotograf: Jan Olov Sundström)

Sidor

torsdag 24 augusti 2017

Presentation av Marianne Lindner Löfgren
Marianne Lindner Löfgren, Storhagen
Ersättare (BorgA) i kyrkofullmäktige.
Ledamot i lokalavdelningens styrelse.
6:e namn på valsedeln.

Jag är leg psykolog och har mest arbetat med kriminella narkomaner och är numera pensionär. 1965 flyttade jag med familjen till Åkersberga och har ett långt förflutet som fritidspoitiker i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige kultur- och fritidsnämnd samt främst socialnämnden. Jag är även nämndeman i Kammarrätten i Stockholm.

Vår kyrka står inför nya och stora utmaningar, en del av dem ödesdigra. Det handlar inte enbart om förnyelse, utan också om att aktivera med kraft. Den första och kanske viktigaste ödesfrågan är ungdomsverksamheten: Vi behöver hitta nya vägar för att få ungdomarna att vara fortsatt engagerade i kyrkans verksamhet. Utan dem kommer kyrkan att tyna bort.

Musiken i kyrkan är ett universiellt språk som alla spontant förstår, även om man inte alltid kan tillgodogöra sig förkunnelsen. Lyckligtvis har vi i båda församlingarna ett lysande musikutbud av varierande slag. Det får vi aldrig dra ner på.

”Gudstjänstlivet behöver förnyas och vara i takt med tiden. Samtidigt är traditionen viktig att bevara. Kyrkobesökarna  skall kunna känna sig hemma i sin kyrka” och inte skrämmas bort av alltför extrema experiment (citat från Göran Enwalls presentation). Jag håller helhjärtat med.


Något synnerligen profant men ack så viktigt: Vårt pastorats ekonomi måste hanteras professionellt. Utan en välskött ekonomi så kan vi inte åstadkomma ovanstående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar