lokalavdelning för Österåker-Östra Ryds församling, i Stockholms stift

lokalavdelning för Österåker-Östra Ryds församling, i Stockholms stift
Östra Ryds kyrka (fotograf: Jan Olov Sundström)

Sidor

torsdag 24 augusti 2017

Presentation av Ulf Ellnebrant

Ulf Ellnebrant står som 8:e namn på valsedeln.Han är ledamot (BA) i kyrkofullmäktige och valnämnden 2014-2017.Tidigare var Ulf förtroendevald (m) ledamot av kyrkofullmäktige under mandatperioden 2010-2013, och ledamot (m) av kyrkorådet.

Ulf Ellnebrant har gedigen erfarenhet av att vara aktiv i kyrkan. Han deltar både i det vanliga församlingslivet och är en av dem som är med och tar ansvar för hur församlingen styrs.

 - Vad har du gjort i kyrkan mera än detta? Är det några fler förtroende- och volontäruppdrag eller annat som du vill nämna så här inför kyrkovalet?

 - Jag har också varit med i kyrkokören, men det är länge sedan. Vad det gäller frågor inför kyrkovalet i höst vill jag därför särskilt framhäva musiken i kyrkan och körernas verksamhet. Jag tycker att det är bra att ge utrymme för både så kallad "klassisk musik" och lite "profanare" musik i kyrkan.

 - Något annat speciellt område av kyrkans verksamhet som du gärna vill engagera dig i, och som du tror att väljarna vill veta att du ställer upp för?

 - Vi skall bygga ett äldreboende, men församlingen skall inte vara byggherre, utan det kan överlåtas till byggföretag, och driften kan mycket väl skötas av privat entreprenör, typ HSB omsorg eller dyl. Det är frågor som jag brinner för. Jag tänker också att vi kan mycket väl satsa på att fortsätta driva en kristen förskola i egen eller delad regi, och att verksamheten inom familjerådgivningen är mycket viktig.

Ulf Ellnebrant menar att en fråga som visserligen inte hör till kyrkofullmäktige eller kyrkoråd att bestämma om, men som han vill framhålla att nomineringsgruppen Borgerligt alternativ jobbar för på kyrkomötesnivå, är den om att låta folk själva bestämma vilken församling de skall tillhöra istället för att alla måste tillhöra den geografiska församling där de har sin bostad.

- Detta med en fri församlingstillhörighet skall man inte glömma bort att det är en viktig fråga för oss i Österåkers församlingar, eftersom vi är en "fritidsboende kommun".


- Du kan nå mig på mail med följande adress  ulf.ellnebrant@swipnet.se  eller om Du vill ringa mig och delge Dina synpunkter på tel: 0854061703 eller mobil 0737088330. Varmt välkommen med en signal, eller ett mail.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar